• Ga met de Maxi’s terug naar de vooravond van de roerige jaren ’60. Het Groningse plattelandsmeisje Patricia Jagersma (die zichzelf Pattie Hunt noemt) heeft grote dromen om de Nederlandse Doris Day te worden, ondanks dat haar naaste omgeving dat niet ziet zitten. Samen met de gevarieerde en veelal aanstekelijke liedjes van Henny Vrienten is Petticoat! een tijdloze en muzikale belevenis!


Petticoat


Petticoat! is een voorstelling met humor en ontroering die zich afspeelt aan het eind van de overzichtelijke jaren ’50 van de vorige eeuw. In het verhaal ervaart u de grote verschillen tussen provincie en de grote stad en het eeuwige dilemma van kinderen om zich van thuis los te kunnen maken en alles anders te willen doen dan hun ouders.

Pattie springt in ieder geval in het diepe en vertrekt vanuit Winschoten naar het ‘grote’ Amsterdam om zangeres te worden. Daar blijkt alles anders dan ze het zich had voorgesteld. Zij moet met vallen en opstaan ontdekken hoe de showbizz werkt en hoe ze de ‘Tegenwind’ moet trotseren. Of Pattie  uiteindelijk haar droom weet te verwezenlijken door te blijven luisteren naar haar eigen hart, wordt tijdens de voorstelling snel duidelijk…

Reserveren