• Over de Maxi's

    Doornroosje

     

    Door de overheidsmaatregelen rondom de bestrijding van corona, hebben we helaas moeten besluiten deze voorstelling te verplaatsen. Nieuwe data volgen zo snel mogelijk.

    Als je aan een spinnewiel denkt, waar denk je dan aan? Precies, aan 100 jaar slapen! Iedereen die met sprookjes is opgegroeid, kent het verhaal van Doornroosje die zich na een vloek van de slechte fee prikt aan een spinnewiel en samen met alle bewoners van het kasteel voor 100 jaar in slaap valt. Dit klassieke verhaal - de versie van Studio 100 - brengen wij dit jaar ten tonele. Zet de data alvast in je agenda, want het belooft weer een topvoorstelling te worden!


Doornroose


Voor wie zich het verhaal niet zo goed meer voor de geest kan halen, hierbij nog even een opfrissertje: Het hele kasteel viert feest als de kleine Doornroosje wordt geboren. Vele gasten komen langs met mooie en minder mooie cadeaus. Iedereen is blij en alles is goed. De mooiste cadeaus komen van de 3 feeën die een prachtige wens voor Doornroosje komen uitspreken. Echter, tijdens het uitspreken van de wensen worden ze onderbroken door de komst van de slechte fee Diadora die boos is omdat ze niet uitgenodigd is op het feest. Ze spreekt een vloek uit over Doornroosje waarbij ze zal sterven als ze zich op haar 18de verjaardag prikt aan een spinnewiel. Gelukkig hebben de goede feeën nog 1 wens over om uit te spreken en wordt gehoopt hierbij de vloek om te zetten in 100 jaar slapen in plaats van sterven. In onze musical nemen we jullie mee van de geboorte van Doornroosje tot aan het mooie moment dat ze - na 100 jaar slapen - weer wakker wordt en trouwt met de man aan wie haar hart toebehoort. Een heerlijk meeslepend sprookje wat ondersteund wordt door dynamische dans en prachtige meerstemmige zang.

Op dit moment zijn we bezig met de doorloop van de scènes, het aanleren van de dans en het vormgeven van de meerstemmige zangstukken onder leiding van onze regisseur, zang- en dansdocent. Ondertussen wordt er achter de schermen al volop gewerkt aan het ontwerpen van decor, lichtplan en de kleding. Vele mensen zijn bezig om toe te werken naar een spetterende voorstelling van de musical Doornroosje waar jullie in oktober van kunnen komen genieten.