• DG leidt een rustig leventje met haar ouders in Kansas. Naast rustig, is het ook een beetje saai… Maar daar komt al snel verandering in. Op een stormachtige avond besluiten haar ouders opeens dat ze moeten vluchten. En de manier waarop ze vluchten is ook niet de meest voor de hand liggende manier; ze springen namelijk in een wervelwind. DG snapt er niks van. Voordat ze het weet, is ze in een bos beland.


Op zoek naar De Smaragd in Oz


Op zoek naar De Smaragd in Oz

DG leidt een rustig leventje met haar ouders in Kansas. Naast rustig, is het ook een beetje saai… Maar daar komt al snel verandering in. Op een stormachtige avond besluiten haar ouders opeens dat ze moeten vluchten. En de manier waarop ze vluchten is ook niet de meest voor de hand liggende manier; ze springen namelijk in een wervelwind. DG snapt er niks van. Voordat ze het weet, is ze in een bos beland.

Vanaf daar begint de zoektocht naar haar ouders, die ze in de wervelwind is kwijtgeraakt. Wanneer ze die vindt, komt ze erachter dat haar échte ouders de koning en koningin van Oz zijn. En haar zus is Eskedilia de tovenares, die nu de macht heeft over Oz en haar ouders verbannen heeft.

DG is wat in de war na al dit nieuws, maar beseft dat er iets gebeuren moet. Ze moet haar zus tegenhouden in haar snode plannen voordat het echt te laat is. De Smaragd schijnt hierin een handje te kunnen helpen, maar waar is deze steen verborgen?

DG gaat samen met haar vrienden, die ze in Oz heeft leert kennen, op zoek. En ze hopen de inwoners van Oz hun vrijheid weer terug te kunnen geven, want we weten allemaal, dat vrijheid een waardevol goed is.

Reserveren